KUHARSKI RECEPTI

KUHARICA - GLAVNA - Recepti na Hasko Webstranici
Prijatno...
Kuharica - Glavna.pdf
Adobe Acrobat Document 256.5 KB
JELA OD MESA - Recepti na Hasko Webstranici
Prijatno...
Jela od Mesa.pdf
Adobe Acrobat Document 340.9 KB
JELA BEZ MESA - Recepti na Hasko Webstranici
Prijatno...
Jela bez Mesa.pdf
Adobe Acrobat Document 272.2 KB

Glavna Jela

Junetina sa pirincem

Potrebno je:
1/2 kg mlevene junetine
200 g pirinca (integralni)
3 glavice crnog luka
2 dl pavlake ili mleka
4 jaja
1 kasika zacina
1 dl ulja
soli po ukusu
Priprema:
Luk ocisti i iseckaj na sitne kockice malo proprzi na ulju i dodaj junetinu i ostavite da se prokrcka, u to dodaj zacin.
Pirinac skuvati odvojeno na tihoj vatri da ostane ceo preostalu vodu ocediti-posoli [...]

Zacinjeni pileci bataci

Zapecene junece snicle sa vinom

Potrebno je:
800 g junecih snicli
3 jaja
brasno
so
suvi zacin
3-4 cena belog luka
1 dl belog vina
ulje ili mast
Priprema:
Istanjiti snicle, ispohovati i poredjati u pleh. Beli luk sitno iseckati i posuti po sniclama.
U pleh dodati 1 dl belog vina, 1 dl vode i masnocu u kojoj ste pohovali snicle. Ako je malo ulja ili masti, salobodno dodajte jos. Pece [...]

Divljac sa vinom

Bela musaka sa ananasom 

Potrebno je:
1 vece belo meso
150 g prsute ili nekog drugog suvog mesa
ananas u konzervi
350 g kackavalja
0,5 l neutralne pavlake (preporucujem dukat)
kari
origano
so
biber
Priprema:
Sipajte malo ulja u vatrostalnu posudu. Piletinu isecite na snicle i polovinu snicli poredjajte na dno.
Nakon piletine, poredjajte prsutu, ananas, preko toga izrendajte kackavalj da kompletno prekrije piletinu i ostale sastojke, dodajte kari, origano, so [...]

Belo meso sa pirincem 

Potrebno je:
800 g belo meso iseceno na kocke
1 pakovanje sampnjona
1 glavica crnog luka
1,5 kasika brasna
250 g mleka
manja kutija pirinca
1 kasika putera
malo suvog zacina
malo mlevenog bibera
malo soli
ulje
Priprema:
Iseci luk na snitove, pecurke i belo meso na kockice, pa staviti da se dinsta. Kad se izdinsta malo ga isprziti na ulju. U ciniju umutite brasno sa mlekom i [...]

Krompir sa kobasicama 

Potrebno je:
2 para tankih svezih kobasica
3 cena belog luka
500 ml kuvanog paradajza
5 kasika ulja
500g krompira
75 g maslaca ili margarina
100 ml mleka
Priprema:
U dublji tiganj zagrejati ulje pa prziti kobasice oko 10 minuta. Zatim ih preliti paradajz sokom i dodati sitno seckani beli luk, so i biber po ukusu i kuvati na tihoj vatri desetak minuta.Dok se [...]

Sampinjoni u testu

Potrebno je:
400 g sampinjona
1 glavica crnog luka
2 kasike brasna
1/2 pavlake
ulje
voda
Priprema:
Sitno iseckati glavicu crnog luka i dinstati dok ne omeksa, u to dodati iseckane sampinjone i pola solje vode, dinstati oko pola sata, ali u sampinjinima mora da ima vode, ako ne dodati malo.
Posebno razmutiti 2 kasike brasna gusce nego za palacinke i dodati pola case [...]

Kroketi od pileceg mesa 

Potrebno je:
500 g mlevenog belog pileceg mesa
1 jaje
1 parce belog hleba potopljenog u mleko
10 g seckanog svezeg persuna
1 cen belog luka
Od zacina:
kari
zacin
so
biber
malo secera
mala kasika senfa
Za pohovanje:
2 jajeta
prezle
ulje
Priprema:
Samleti 500 g pileceg belog mesa, dodati 1 jaje, ocedjen hleb iz mleka, sitno iseckan persun, izgnjecen cen belog luka, sve navedene zacine i dobro sve promesati, prekriti folijom [...]

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Webmaster Hasko 2011-2015/Info:hasko-ba@hotmail.com