DUGOGODIŠNJA TRADICIJA      
Desetak kilometara od Podgorice smješteni su Tuzi, varošica od oko 2.500 stanovnika. Nekada je najpoznatiji mještanin bio nogometaš Refik Šabanadžović, a danas je najpoznatiji i najtraženiji Rifat-Rifo Drešević, čiji biljni preparati život znače.

Po svjedočenjima naših čitalaca, prvo je ime u liječenju hepatitisa B, C, ciroze jetre i drugih stomačnih bolesti. Nije to sugestija, njegov glas zvuči gotovo roditeljski dok objašnjava o načinu liječenja travama, koje je naučio od rahmetli oca Halila.  

Disciplina pacijenta

Recepti za liječenje oboljenja jetre koje Rifat koristi, datiraju još iz turskog doba na ovim prostorima. Turski ljekar je došao u današnju Crnu Goru da liječi vojnike, a prilikom povlačenja recepturu je ostavio familiji Drešević. I tako, s koljena na koljeno... Rifat je od djetinjstva učio od oca Halila, koji je decenijama liječio ljude sa bolesnom jetrom. Od četvorice braće samo je Rifata interesiralo ljekovito bilje i pomaganje oboljelima. Samouvjeren, autoritativan kakav jeste, cijeni svačiji rad, ali smatra da mu na prostorima bivše Jugoslavije nema ravnog. Veli da je statistika neumoljiva, a on je izliječio na stotine pacijenata.

 

- Sve je individualno. Brzina izlječenja zavisi od organizma i discipline pacijenta. Mnogi su nakon samo 45 dana postali negativni na hepatitis C. Optimalno je da terapija počinje djelovati nakon tri mjeseca, a zavisno od bolesti - liječenje može potrajati i do dvije godine. Za hepatitis B i C garantiram izlječenje nakon godinu dana, a za cirozu jetre i druga ozbiljnija oštećenja - nakon dvije godine. Kod pacijenata koji se pridržavaju uputstava, promašaja ne smije da bude.

 

Da se ne radi o površnom travaru ili gulikoži, kakvih je danas na pretek, već o ozbiljnom i sistematičnom čovjeku, govori uredna arhiva i nalazi koje pacijenti moraju donijeti prije, tokom liječenja i nakon završetka terapije. Sve je uredno složeno, kao u kakvoj banci. Mnogi su, naglašava Drešević, izliječeni njegovom terapijom. Pomalo začuđeno hvata naš pogled dok objašnjava da ih ima na svim kontinentima.

- Iz ovih krajeva mnogi su ljudi rasuti po Evropi i Americi. Neki od njih su postali vrlo utjecajni u novim sredinama i svojim prijateljima, komšijama, poslovnim partnerima pričaju o mom načinu liječenja infektivnih oboljenja. Njima terapije šaljem DHL-om, a na moju adresu zauzvrat je stiglo desetine zahvalnica iz svih krajeva svijeta - priča Rifat.

Da Drešević govori istinu svjedoči i broj telefonskih poziva koji je stigao u našu redakciju. Za dvije sedmice, otkako smo ga predstavili na ovim stranama, stotine čitalaca provjeravalo je naše navode. Njihova opreznost svakako je potrebna, jer su terapije kod drugih travara skupe, a ne garantiraju izlječenje. Kod Rifata to nije slučaj. Čovjek jednostavno živi sa svojim pacijentima, u što smo se uvjerili kroz mnoštvo razgovora sa ljudima koji su trošili njegove preparate.

Istina, mnogi od nas i ne znaju da nose virusna oboljenja. Kako laiku objasniti da boluje od hepatitisa - pitamo ovog iznimno obrazovanog travara?

- Najčešće mladi kasne sa liječenjem, jer misle da je u pitanju prolazna slabost. A i kada saznaju za oboljenje teško se usuđuju da zatraže pomoć. Boje se da ne izgube posao, a djelimično su krivi i ljekari, jer bespotrebno dramatiziraju stanje oboljenja i najčešće bez velikog razloga.

Kod mene je diskrecija zagarantirana, čak ni članovi porodice ne prisustvuju mojim razgovorima sa pacijentima.

Bog je svemoguć

A kako prepoznati čovjeka koji nosi virus hepatitisa ili ima bolesnu jetru, odnosno pankreas?

- Bolesnik počinje da gubi apetit, kilažu, javlja se malaksalost, neraspoloženje... Podmukli bolovi paraju desnu stranu grudnog koša, između rebara.

Tu nema čekanja, potrebno je odmah uraditi testove na virus i kompletnu krvnu sliku, upozorava Rifat i nastavlja: - Za svaku bolest je posebna terapija. Vjernik sam i neću da lažem ljude. Bog je svemoguć, ja nisam - na kraju će Drešević.


RIJEČ WEBMASTERA OVE STRANICE

Poštovani posjetioci Hasko Webstranica i Travar-Drešević.Mnogi meni pišete i postavljate svoja pitanja.Na mom sajtu je postavljeno TRAVAR DREŠEVIĆ iz promotivni razloga,a vaša pitanja šaljite gos.Dreševiću na ovdje postavljen E-mail kao i telefonski brojevi i nadam se davam je ova stranica moja donijela dosta pomoći u kontaktu sa gos.Dreševićem i u izlječenju vaših tegoba i bolesti.Želim vam zdrav i dug život svima...Hasko 

ZAMOLIO BI SVE POSJETIOCE OVE STRANICE DAMI JAVE,DALI VAM JE OVA STRANICA POMOGLA.TO MOŽETE URADITI NA MOJ E-MAIL ISPOD...HVALA

Pošaljite Poruku

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

***********************************************************

Vi pišete...


 A***_62:Poruka: Pozdrav Hasko!Pomogle je tvoja stranica meni pa i mnogima jer najbrze se dodje do brojeve na koje se moze gospodina Rifat dobiti,a ima i historija djelotvornog ljecenja od strane porodice Dresevic od bilvaktile.Evo i sada Sam izasla na tvoju stranicu da uzmem brojeve telefona i posaljem jednom oboljelom prijatelju iz Hrvatske.Pozdrav zelim ti zdrav i udoban zivot!

***********************************************************

Webmaster Hasko 2011-2015/Info:hasko-ba@hotmail.com